Verkkolehti

Tutkimusseuran tieteellinen aikakausjulkaisu – Alkuperäiskansat elvyttämässä kieliään

JATKUVA KIRJOITUSKUTSU – ČÁLLINBOVDEHUS

Saamen kielen ja kulttuurin tutkimusseura kutsuu kirjoittamaan tieteellisiä artikkeleita eri teemoilta. Artikkelit kootaan teemanumeroittain ja julkaistaan sitä mukaa, kun ne valmistuvat. Mahdollisia tutkimusalueita ja teemoja ovat esimerkiksi seuraavat aiheet:

  • Eamiálbmotdutkamuš – Alkuperäiskansantutkimus – Indigenous research
  • Gielladieđa – Kielitiede – Linguistics
  • Sosiolingvistihkka ja giellakontávttat – Sosiolingvistiikka ja kielikontaktit – Sociolinguistics and language contacts
  • Oahpahus – Opetus – Teaching (Huomaa, että tähän teemanumeroon etsitään artikkeleita juuri nyt!)
  • Eamiálbmotetihkka – Alkuperäiskansojen etiikka – Indigenous ethics
  • Sámegielaid ealáskahttin – Saamenkielten revitalisaatio – Revitalization of Sámi languages
  • Sámi giellahistorjá – Saamen kielihistoria – Sámi language history

Tämän lisäksi voit myös itse ehdottaa uutta teemanumeroa tai teemaa, joka liittyy saamelaisten elämään, kieliin, kulttuuriin, historiaan tai muihin elämän ja yhteisön osa-alueisiin.

Tieteellisten artikkeleiden muotoa varten löydät ohjeita sivustoiltamme. Tieteelliset artikkelit lähetetään vertaisarvosteluun.

Huomaathan, että erityisesti opetusta koskevia artikkeleita varten sivuiltamme löytyy juuri nyt erillinen jatkuva kirjoituskutsu, jossa on selitetty vielä tarkemmin, millaisia artikkeleita ja blogeja teemasta toivotaan julkaistaviksi.

Tieteellisten artikkeleiden lisäksi kutsumme ihmisiä kirjoittamaan tavallisia artikkeleja ja blogikirjoituksia saameksi, suomeksi ja englanniksi tai jollakin muulla alkuperäiskansakielellä. Artikkelejen ja blogikirjoitusten ulkoasu on vapaampi kuin tieteellisten artikkeleiden, eikä niitä lähetetä vertaisarvosteluun. Artekkeleissa ja blogeissa saa mielellään käyttää kuvallista materiaalia, johon kirjoittajalla on tarvittavat oikeudet. Juuri nyt etsimme erityisesti artikkeleja ja blogeja, jotka koskevat opetusta saamenmaalla.

Lähetäthän abstraktisi osoitteeseen meri.mononen@helsinki.fi

Abstraktisi tulee olla 100-150 sanaa pitkä ja laita sähköpostin otsikoksi Dutkansearvi/aiheesi. Kirjoita yhteystietosi myös abstraktin yläreunaan: kirjoittaja(t), instituutio / osasto / yliopisto / laitos ja oma sähköpostiosoitteesi.

Saat ilmoituksen abstraktin hyväksynnästä kuukauden sisällä. Abstraktin voi kirjoittaa millä tahansa saamen kielellä, suomeksi, englanniksi, ruotsiksi tai norjaksi.

Lopullinen artikkelisi tulee olla kirjoitettu jollakin kolmella suomessa puhutulla saamen kielellä, englanniksi tai suomeksi.

Otamme vastaan myös muilla alkuperäiskansakielillä kirjoitettuja artikkeleita, mutta meillä ei ole lähtökohtaisesti mahdollisuutta niiden vertaisarviointiin.

Kirjoittajat huolehtivat kirjoitusasun oikeellisuudesta itse ennen kuin artikkeli lähtee vertaisarviointiin. Lehden päätoimittaja tarkistaa toki kirjoitusasun vielä ennen vertaisarviointiin lähtöä, jotta se vastaa tieteellisen julkaisun kielitasoa. Valmiit artikkelit lähetetään ylläolevaan osoitteeseen.

Terveisin/ Saamen kielen ja kulttuurin tutkimusseuran julkaisujen toimituskunta

TERVETULOA KIRJOITTAJAKSI! HYVIÄ KIRJOITUSHETKIÄ!